Kinderen op vakantie in Duitsland

Duitsland is een bijzonder geschikt vakantieland voor met de kids! Maar enkele uren rijden vanuit Nederland is men in en mum van tijd op plaats van bestemming. Het land staat bekend als kindvriendelijk. Grote speeltuinen, leuke kleine en grote attractieparken en heel veel (subtropische-) zwembaden, er is veel te beleven en doen in Duitsland. Op vakantieparken is vaan ook Nederlandstalige animatie aanwezig en ook komt men veel Nederlandse kinderen tegen. Niet voor niets is Duitsland al jaren een van de meest geliefde vakantiebestemmingen voor Nederlanders. Met een kindvriendelijk vakantiehuis beleef je zeker een onvergetelijke vakantie in Duitsland!

Onze vakantiehuizen in Duitsland

De Eifel

Vlak over de grens van Limburg begint een van de meest fantastische natuurgebieden Duitslands: de Eifel. Dit eeuwenoude vulkanisch gebergte ie een geliefde vakantiebestemming bij jong en oud. Op zoek naar een aktive vakantie? De Eifel bied prachtige wandelwegen, mountainbike-tochten en klimpaden. Stoere kids kunnen zich uitleven in een van de velen klimparken. Maar ook een van Europas mooiste pretparken, de Europapark, ligt in deze regio. Boek een vakantiehuis in de Eifel en beleef een avontuurlijke vakantie!

De Duitse Noordzeekust

De kust land de Duitse Waddenzee verschilt met de typische stranden langs onze Noordzeekust. Het waddenmeer lijkt bij ebb wel eindeloos en de kust is vaak door een enkele, met gras begroeide dijk beveiligt. Beleef dit fantastische natuurreservaat van dichtbij. Wandelen door het wad, varen op een van de velen vissersboten, bezoek aan de zeehondjes, fietsen langs de dijk en genieten van de typisch Noord-Friese vissersdorpjes. Dat kan met een vakantiehuis land de Duitse Noordzeekust. Bijzonders voor kleine kinderen is deze regio een aanrader: op het strand zijn vaak speeltuinen aangelegd of zelfs heuse waterspeeltuinen. Ook heeft ieder dorpje zijn kinderprogramma in het hoogseizoen en is ook bij slecht weer voldoende te zien en te beleven.

De Oostzeekust

De kust van de Oostzee in Duitsland bied een bijzonder fraai landschap. Kleine witte strandjes liggen verscholen tussen bossen die soms tot aan de zee groeien. Niet voor niets is dit landschap regelmatig gekozen als een van de mooiste plekken van Duitsland! Met een vakantiehuis in deze regio beleef je een afwisselende vakantie: stranden wisselen af met een bezoek aan een van de kleine dierentuinen, musea of een van de hanse-steden. Kinderen komen volop op hun kosten bij een ritje met de smalspoortrein of in een maisdolhof. Er zij tallose kleine en grote evenementen, bijzonders in de zomer! Een echte tip zij de Stoertebeker-Spelen, een openlucht-theater rondom het verhaal van deze beroemde piraat!

De Duitse Alpen/Beieren

Niet alleen in de winter zijn de Duitse Alpen een bijzonder mooie vakantiebestemming! Ook in de zomer is deze regio geschikt voor een vakantie met kinderen. Wandelen, fietsen en zwemmen in een van de vele grote en kleine meeren. Een vakantiehuis in de Duitse Alpen bied veel mogelijkheden om je dagen actief door te brengen. De kinderen kunnen klimmen in een van de velen klimparken, maar voor stoere kids is ook canyoning, rafting en abseilen mogelijk. Boek een kindvriendelijk vakantiehuis en beleef de tijd van je leven!